ACTUEEL

Ook GGZ Friesland ontslaat omstreden psychiater

Na Lentis heeft ook GGZ Friesland maatregelen genomen tegen de omstreden psychiater Peter L., zo meldt belangenvereniging Ypsilon. De man is daags na uitzending van een schokkende reportage in actualiteitenprogramma De Vijfde Dag ontslagen.

De psychiater voerde, blijkens het EO-actualiteitenprogramma, jarenlang een schrikbewind in een kliniek van Lentis in Zuidlaren. Zo zou er sprake geweest zijn van intimidatie en vernedering van patiënten, onnodige opsluiting en dwangmedicatie. Betrokkenen kwalificeerden L.'s optreden als "medische horror". 

Blij

Nadat Lentis lucht had gekregen van de zaak werd L. in 2011 ontslagen. Sinds begin juni had de omstreden zorgverlener als ouderenpsychiater emplooi bij GGZ Friesland. De ggz-aanbieder heeft L. inmiddels ontslagen. In een verklaring laat GGZ Friesland weten dat L. "relevante informatie niet heeft vermeld tijdens zijn sollicitatie". Daarmee is het vertrouwen van de raad van bestuur in verdere samenwerking ondermijnd. De vereniging van familieleden van psychiatrische patiënten Ypsilon is blij met dit  snelle optreden. Samen met het Landelijk Platform GGz wil Ypsilon ervoor zorgen dat Lambers niet weer elders aan de slag komt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 juni 2012

phiew..opgelucht ademhaalt...

Top