ACTUEEL

Johan Dorresteijn vertrekt naar Maasstad Ziekenhuis

Johan Dorresteijn vertrekt naar Maasstad Ziekenhuis

Havenziekenhuis-directeur Johan Dorresteijn stapt per 1 september over naar het Maasstad Ziekenhuis, waar hij toetreedt tot de raad van bestuur.

Dorresteijn is sinds 2007 directeur van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Hij wordt verantwoordelijk voor medische zaken en patiëntenzorg. Samen met voorzitter Anton Westerlaken en een nog te benoemen financieel bestuurder, ontstaat een volledig vernieuwde raad van bestuur in het Maasstad Ziekenhuis. In 2011 ontstond grote ophef rond de directie van het Maasstad Ziekenhuis, waar een uitbraak van de multiresistente bacterie lang onder de pet was gehouden. Deze affaire leidde tot vertrek van bestuursvoorzitter Paul Smits.

Ervaring

Dorresteijn heeft bij het Havenziekenhuis te kampen gehad met een medisch incident. In 2008 werden zeven mensen ziek na een relatief eenvoudige ingreep. De ervaring die hij toen opdeed, wil hij graag inzetten in het Maasstad Ziekenhuis. "De organisatie is door een turbulente tijd gegaan, dat is niet zomaar achter de rug. Ik ga mij inzetten om een bijdrage te leveren aan een goede afronding van deze zaak. Ik kies voor een nieuwe uitdaging, maar met pijn in het hart verlaat ik het Havenziekenhuis.

Boek

Over het medisch incident is het indrukwekkende boek Onder Zeil verschenen. Journalist Matthijs Buikema reconstrueert daarin in samenwerking met Johan Dorresteijn en Wytze Patijn, een van de betreffende patiënten, het complete verhaal.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wim van der Meeren

27 juni 2012

Voor zowel ziekenhuis, als voor Johan Dorresteijn: van harte gefeliciteerd!

Top