ACTUEEL

Rol leiding en toezicht VUmc onderzocht

De raad van toezicht van het academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam gaat externe deskundigen vragen de eigen rol in de ruzie tussen specialisten te onderzoeken. Ook het functioneren van de raad van bestuur wordt daarbij onder de loep genomen.

Bevestigd

Dat heeft een woordvoerster van het VUmc zaterdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad. Voorzitter Cees Veerman van de raad van toezicht wil een onafhankelijk opgeschreven feitenrelaas "dat ook duidelijk dient te maken of wij zelf goed gefunctioneerd hebben''.  Wie het onderzoek uitvoert en wanneer het klaar is, is nog niet duidelijk. (bron: ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zanten

26 augustus 2012

Ben benieuwd welk bureau dat wordt. Je moet stevig in je schoenen staan om als dat nodig mocht zijn je - betalende - opdrachtgever zeer kritisch te benaderen.

Schulte

27 augustus 2012

Onafhankelijk is de politieke verwoording van geloofwaardig. Het bureau zal moeten balanceren tussen het pleasen van de opdrachtgever en de eigen reputatie. Dat doe je met een professioneel stuk werk, maar dat hoeft niet onafhankelijk te zijn. Als Cees Veerman een werkelijk onafhankelijk onderzoek wenste dan zou hij ervoor zorgen dat hij geen opdrachtgever zou zijn.

Top