ACTUEEL

Brinkman vervangt Visser als topman LangeLand

Brinkman vervangt Visser als topman LangeLand

Jan Willem Brinkman is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Hij en voormalig bestuursvoorzitter Max Visser zijn van rol gewisseld binnen het ziekenhuisbestuur. Dit is begin september gebeurd, zegt Brinkman.

Maatregelen

Het ziekenhuis heeft de wisseling in september niet naar buiten gebracht, omdat het “niet opportuun” was, “gelet op de uitdagingen waar het ziekenhuis voor staat”, zegt Brinkman. “Het ziekenhuis verkeert financieel in zwaar weer en moet een aantal maatregelen nemen om uit de gevarenzone te komen. Dit vergt een bepaalde stijl van aansturing”, zo licht Brinkman zijn aanstelling als eindverantwoordelijke toe. Visser, in december 2011 aangetreden als bestuursvoorzitter, heeft vrijwillig een stapje terug gedaan. Brinkman werd in juli als interim-bestuurder binnengehaald bij het ziekenhuis en kreeg als lid een plek in de raad van bestuur.

Financiële problemen

Het LangeLand Ziekenhuis worstelt al geruime tijd met financiële problemen. Om die reden schrapte het ziekenhuis eind vorig jaar 125 banen.

Brinkman

Brinkman had bij zijn aanstelling als interim-bestuurder in juli als opdracht gekregen een extra impuls te geven aan de rendementsverbetering van het noodlijdende ziekenhuis in Zoetermeer. Daarnaast zou hij de zakelijke portefeuille gaan behartigen. Brinkman vervulde, na een jarenlange carrière bij de krijgsmacht, verschillende interim-opdrachten als bestuursvoorzitter van ziekenhuizen als de IJsselmeer Ziekenhuizen en het Catharina Ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top