ACTUEEL

Oprichter poli over bijwerkingen is Mooi Mens

De verpleegkundig specialist die een polikliniek heeft opgericht over bijwerkingen voor patiënten van een psychiatrische afdeling en de voorzitter van een stichting die kinderen stimuleert om meer te bewegen, zijn benoemd tot Mooi Mens 2012. Dat heeft zorgverzekeraar IZZ, die de Mooi Mens Verkiezing 2012 organiseert, woensdag bekendgemaakt.

Mariëlle de Ruijter uit Creil (Flevoland) kreeg de vakjuryprijs voor haar initiatief om de Poli Bijwerkingen bij de GGZ Centraal Flevoland op te richten. Hier kunnen patiënten van de psychiatrische afdeling terecht voor advies over het zo veel mogelijk beperken van de bijwerkingen van medicijnen.

Beweging

Eline de Lange-Braat uit Hoogerheide in Noord-Brabant won de publieksprijs voor haar rol als voorzitter van Stichting Jong en Vitaal te Etten-Leur, een stichting die kinderen stimuleert meer te bewegen.

Voor de jaarlijkse Mooi Mens Verkiezing waren dit jaar 474 mensen aangemeld. Vanaf zondag 11 november komt er ook een tv-programma op RTL4 over ‘Mooie Mensen in de Zorg’. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top