ACTUEEL

Ruwaard mag open met andere cardiologen

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mag weer open, mits er andere cardiologen aan het roer staan. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag laten weten. Ook moet er aan enkele andere voorwaarden worden voldaan. Het ziekenhuis wil binnen twee weken weer aan de slag met andere artsen.

“Er wordt nu hard gepuzzeld met de roosters van andere cardiologen. Bovendien schrijven we een plan van aanpak, dat we laten testen door de IGZ voordat we weer open gaan”, vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Time-out

De inspectie besloot een week geleden dat de cardiologen moesten stoppen met werken, omdat er in 2010 uitzonderlijk veel sterfgevallen op de afdeling waren. Omdat het ziekenhuis het bevel aan zag komen, besloot ze bij voorbaat de afdeling te sluiten. Het werkverbod zou toen voor minimaal één week gelden. “We besloten onze cardiologen een time-out van zes weken te geven, om alle dossiers uit die periode te bestuderen en eventuele fouten op te sporen.” De hartpatiënten worden sindsdien behandeld door ziekenhuizen in de omgeving of hebben hun afspraak uitgesteld.

Bevel

Minister Schippers heeft het bevel, waarin staat vermeld dat alle leden van de huidige maatschap cardiologie geen enkele patiëntenzorg mogen verlenen in het ziekenhuis, verlengd. Dat heeft de IGZ donderdag bekend gemaakt. “Het bevel staat de heropening van de afdeling cardiologie, mits wordt voldaan aan de juiste voorwaarden, niet in de weg”, meldt de inspectie. (ANP / Skipr)

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top