ACTUEEL

ZuidZorg neemt alweer afscheid van Houtzagers

Bestuurder Hanneke Houtzagers stapt per direct op bij ZuidZorg, aanbieder van onder andere kraamzorg en jeugdgezondheidszorg in Eindhoven en omgeving. Houtzagers zat niet lang op haar post. Ze was pas per 1 september 2012 benoemd in de raad van bestuur.

ZuidZorg maakte het spoedige afscheid vandaag bekend in een persverklaring. Er was een verschil ontstaan in de opvatting invulling van de functie van Houtzagers. Stichting ZuidZorg, voorzitter raad van toezicht Frank Kaptein en Houtzagers zagen in beëindiging van de samenwerking de beste oplossing. 

Onduidelijkheid

Kaptein zegt dat er geen onenigheid was binnen de raad van bestuur. "Dit was echt een verschil van inzicht tussen mevrouw Houtzagers en de raad van toezicht. Tussen haar manier van besturen en aansturen en onze visie daarop, bestond verschil van inzicht." Volgens Kaptein ontstond de onenigheid enkele weken geleden. 

Interim

Inmiddels is door de raad van toezicht van Stichting ZuidZorg Charles Laurey als interim lid Raad van Bestuur aangesteld, naast voorzitter Raad van Bestuur Marc Veldhoven.

8 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart Bruijn

11 december 2012

En......haar gouden handdruk. Ze zwijgen zo oorverdovend stil, dat ik vermoed dat deze er is en dat hij aanzienlijk is.

Kom op, journo's, doe je werk!

olaf wijman

12 december 2012

vraag me af hoe zorgvuldig de aannameprocedure is geweest > al na 3 maanden exit.

Beijers

12 december 2012

En dan. Een dergelijk bericht wordt rücksichtslos en zonder nadere vraagstelling geplaatst?? Een Raad van Toezicht benoemt een bestuurder die na 3 maanden alweer vertrekt vanwege een verschil van inzicht? Een van de belangrijkste taken van een RvT is naast adequaat toezicht houden "hiring" ("and firing") van de bestuurder(s).
Nu de RvT daarin duidelijk gefaald heeft (met afgezien van de (wellicht terechte) afkoopsom voor de vertrekkend bestuurder) dramatische gevolgen voor de organisatie lijkt mij dat (ook) deze RvT zich niet op zijn positie moet beraden maar gewoon gefaald heeft (zoals veel vaker het geval is overigens in dit soort zaken (en niet alleen in de zorg, zie ook aftredend bestuurder binnen een jaar bij DE, al zijn daar dan nog aandeelhouders die rekenschap van de raad van commissarissen kunnen vragen en z.n. conclusies uit kunnen trekken) in een van zijn belangrijkste taken) en dus moet aftreden. Maar ja..... We weten hoe dat gaat....
Het toezicht model in de zorg (ja ook bij verzekeraars!) heeft een onevenwichtigheid door het missen van aandeelhouders die de commissarissen ( i.c. RvT) ter verantwoording kunnen roepen.

Zorgbedrijven zijn geen kleine MKB (met alle respect) bedrijven meer maar verslaan menig beurs genoteerd concern makkelijk qua omzet

Dus: idd journaille (en vervolgens (helaas) politiek al zou het omgekeerd moeten) prik het eens door en doe je werk!
R.Beijers

linden

12 december 2012

Hup! Meteen er met z'n allen bovenop en iedereen een veeg uit de pan geven. Lucht op hè....
Niemand is onfeilbaar, ook deze rvT niet. Van opzet of grove slordigheid kan m.i. bij dit soort organisties geen sprake zijn. Ieder moet er wel van leren van deze situatie, maar om dan meteen zo'n stemming te maken....

Michel

12 december 2012

Hoezo kan dit soort organisaties geen sprake zijn van opzet of grove slordigheid?

Als het gaat om ongenuanceerd reageren dan lijkt me dit wel een heel duidelijk voorbeeld.

Ik werk twintig jaar in de zorg en heb gemerkt dat grove slordigheden daar gewoon voorkomen net als in de rest van Nederland.

Jammer voor betrokkenen, maar inderdaad wel een aankondiging die maakt dat je je afvraagt wat er werkelijk aan de hand is en hoe e.e.a. is afgewikkeld.

Dat bestuurders in de zorg onder een vergrootglas liggen is een gegeven, en door de riante afkoopsommen in het verleden hebben ze het daar ook zelf naar gemaakt.

van Dijk

4 juni 2013

7 weken, 170 000 €
Dank hiervoor.
Dit levert duizenden stemmen op voor mijn grote vriend
Geert Wilders.
Dit MOET en ZAL ophouden !!!!

Meneer de Vries

5 juni 2013

Ik dacht altijd dat de zorg er voor de mensen was. Maar het is blijkbaar andersom. Vandaar al die goedkopere ongediplomeerde flexwerkers die ze in de soep draaien. Tja, we moeten ergens bezuinigen.

vd Sloot

5 juni 2013

Na 42 jaar werkzaam te zijn in de gezondheidszorg kan ik alleen maar schaamte en minachting opbrengen voor zulke dames en heren bestuurders. In al die jaren heb ik me enorm gestoord aan hun vaak gewetenloze narcistische ego's

J'accuse......!

Top