ACTUEEL

Jansen Steur kon in Duitsland zijn gang gaan

De omstreden Nederlandse neuroloog Ernst Jansen Steur kon in heel Duitsland werken. Meerdere bemiddelingsbureaus lieten hem bij diverse klinieken werken. Dat blijkt uit navraag van het ANP. De gewezen arts werkte volgens Duitse media onder meer in Bad Laasphe, Worms, Nienburg en Heilbronn. De kliniek in Bad Laasphe heeft inmiddels een doorstart gemaakt.

Volgens de kliniek in Worms was Jansen Steur populair onder zijn collega's. Hij werkte er tussen augustus 2010 en februari 2011. De arts zou bij de kliniek hebben gewerkt via bemiddelingsbureau Facharztagentur Bielefeld. Dat is een ander bureau dan Doctari, dat Jansen Steur in Heilbronn liet werken, zei Friedrich Haas van het ziekenhuis in Worms.

Meerdere bureaus

Er zijn meerdere bemiddelingsbureaus voor artsen in Bielefeld. Het bureau dat de Nederlander inhuurde, was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Het ziekenhuis in Worms is niet overspoeld door telefoontjes van bezorgde patiënten. De kliniek verwacht niet dat patiënten gezondheidsschade hebben opgelopen door behandelingen van Jansen Steur, aldus Haas. Hij was nooit de enige arts die patiënten behandelde, vulde hij aan.

Doctari

In de kliniek in Heilbronn zou Jansen via meerdere bemiddelingsbureaus hebben gewerkt. Het Berlijnse bemiddelingsbureau Doctari liet hem er begin 2012 werken. Jansen Steur had er een jaar eerder ook al eerder gewerkt, stelt Christoph Siegmann van Doctari. Het bureau had zijn papieren gecontroleerd. De kliniek deed dat nog uitgebreider. Jansen Steur had ook in Heilbronn gewerkt via een ander bemiddelingsbureau, meldt Siegmann. Hij wist niet welk bureau dat was.

Doctari liet de neuroloog ook 2 weken werken bij een ander ziekenhuis. Siegmann kon niet zeggen om welk ziekenhuis het ging. Doctari heeft de samenwerking met Jansen Steur inmiddels beëindigd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top