ACTUEEL

SP wil faillissement Vlietland ziekenhuis voorkomen

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven gaat de situatie rondom het Vlietland Ziekenhuis, dat met ernstige financiële problemen kampt, in de Kamer aan de orde stellen. Dit meldt de website van de SP. Van Gerven wil dat er alles aan gedaan wordt om een faillissement te voorkomen.

Spreektijd

Woensdag 24 juni komt de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een algemeen overleg met minister Klink te spreken. Van Gerven heeft aangegeven een deel van zijn spreektijd aan de problemen rondom het Vlietland Ziekenhuis te besteden.

Bezuinigingsmaatregelen

Het personeel heeft al onder het pakket met bezuinigingsmaatregelen te leiden. Volgens de krant Groot Vlaardingen zouden alle inleenkrachten naar huis zijn gestuurd, worden overuren niet meer uitbetaald en wordt er tien procent van het salaris ingehouden. Het personeel is bang dat er op korte termijn ook onder het vaste personeel ontslagen gaan vallen.

Leefbaarheid Schiedam en Vlaardingen

Henk van Gerven pleit dat het zo ver niet mag komen. Van Gerven: “Linksom of rechtsom moet worden voorkomen dat Vlietland failliet gaat. Dat is in het belang van de bevolking die goede en bereikbare ziekenhuiszorg verdient. Als we banken niet failliet laten gaan, dan toch zeker ook ziekenhuizen niet die van groot belang zijn voor de leefbaarheid van Schiedam en Vlaardingen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van den heuvel

19 juni 2009

even naar kijken

Top