ACTUEEL

ADRZ maakt nieuwe start met cardiologie

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) start deze zomer met een nieuwe vakgroep cardiologie. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC). De huidige vakgroep staat onder toezicht van het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Het toezicht was nodig vanwege de gebrekkige samenwerking tussen de cardiologen en dito dossiervoering. De nieuwe opzet van de vakgroep betekent dat de vijf huidige cardiologen, als ze in het ADRZ willen blijven werken, opnieuw moeten solliciteren. De nieuwe vakgroep gaat uit acht cardiologen bestaan. Ook van buiten het ziekenhuis hebben zich volgens PZC sollicitanten gemeld.

Toezicht

De cardiologen van het ADRZ staan sinds december onder toezicht van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. Van de huidige cardiologen staat hun individuele functioneren niet ter discussie, wel hoe ze als groep functioneren. Het ADRZ benadrukt dat de kwaliteit en continuïteit van de medische zorg niet in het geding is geweest. Om de kwaliteit van de cardiologische zorg in de toekomst te waarborgen heeft het ADRZ samen het ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen een Platform Cardiologie Zeeland opgezet. Dit moet voor het eind van dit jaar gestalte krijgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top