ACTUEEL

Kim Putters wordt directeur SCP

Kim Putters wordt directeur SCP

PvdA-senator Kim Putters wordt de nieuwe directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij volgt daar per 15 juni de vertrekkende directeur Paul Schnabel op die sinds 1998 directeur is. De ministerraad heeft dat vrijdag besloten en hem voor definitieve benoeming voorgedragen.

Kim Putters

Kim Putters (39) is sinds 2003 lid van de Eerste Kamer en op dit moment ook eerste ondervoorzitter van de Senaat. Hij is ook bijzonder hoogleraar management van instellingen in de gezondheidszorg bij het Instituut Beleid Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij lid raad van toezicht Rijnstate Ziekenhuis, voorzitter programmacommissie Jeugd van ZonMw en voorzitter Stichting Topklinische GGZ.

Putters begon zijn loopbaan in 1996 als assistent in opleiding aan de faculteit sociale wetenschappen en bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus. Daarna maakte hij een uitstapje naar de Universiteit van Tilburg, waar hij werkte als docent bestuurskunde. Later keerde hij weer in Rotterdam terug. Ook was hij van 2002 tot en met 2012 raadslid in zijn geboortestad Hardinxveld-Giessendam. Verder zat hij van 2008 tot en met 2011 in het landelijk bestuur van Scouting Nederland. Overigens groeide Putters op als schipperskind.

Het SCP is samen met het Centraal Planbureau één van de belangrijkste adviesorganen van de regering. (ANP / Skipr)

Lees het profiel Kim Putters: ijverige omnivoor uit Skipr 7/8 2012 door Marloes Elings

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 maart 2013

Dat os wel een groot verschil. Schabel was een man die eigenhandig aanzien gaf aan het SCP. Putters begrijpt de politiek zeer goed maar weet eigenlijk weinig van onderzoek, noch inhoudelijk noch op het vlak van methoden. De man heeft internationaal ook geen reputatie opgebouwd. Dit lijkt toch vooral een politieke benoeming.

MPkhuFiXrSqOce

31 maart 2013

Ingsihts like this liven things up around here.

CdmDrrDasykqbgb

31 maart 2013

qH5k2I <a href="http://edudzjpjxuey.com/">edudzjpjxuey</a>

Top