ACTUEEL

Ggz-instelling Eleos snijdt in organisatie

De gereformeerde ggz-instelling Eleos gaat bezuinigen. Als gevolg hiervan worden vier beschermde woonvormen gesloten en gaan circa zestig arbeidsplaatsen verloren, zo blijkt uit berichtgeving in het Nederlands Dagblad. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Volgens bestuurder Gert Buijs wonen er nu 340 cliënten in een beschermde woonvorm, terwijl de instelling maar voor 280 betaald krijgt. “Voor Eleos geldt dat in de afgelopen jaren meer mensen behandeld en begeleid zijn dan waarvoor financiering werd ontvangen”, stelt de ggz-aanbieder op de eigen website. “Omdat dit geen houdbare situatie is, zet Eleos nu forse stappen om in de toekomst christelijke zorg te kunnen blijven garanderen.”

Kerken

De zorgverlening van Eleos komt nog verder onder druk te staan door de sectorbrede bezuinigingen in de ggz en de decentralisatie van delen van de AWBZ. Eleos wil hier ondermeer op inspelen door ook kerken en families mobiliseren. Daarnaast wil Eleos de samenwerking met de christelijke zorgverzekering Pro Life, onderdeel van Achmea, aanhalen. Bovendien gaat Eleos gaat de bedrijfsvoering verzakelijken en de organisatie verder flexibiliseren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top