Finance

Klachtenstroom over Haagse CityKliniek

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft veel klachten ontvangen over de CityKliniek in Den Haag. De vereniging heeft alle kritiek doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie heeft de kliniek vrijdag 26 juni een bevel tot sluiten gegeven.

Meldingen van misstanden

Naar aanleiding van de media-aandacht zijn er afgelopen weekeinde veel klachten bijgekomen. De meldingen van misstanden hadden te maken met ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Uit onderzoek van de inspectie bleek dat patiënten gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen bij de CityKliniek. Meer details wil de IGZ nog niet geven.

Gynaecoloog onbekend bij NVPC

De IGZ heeft met de chirurg afgesproken dat hij tot nader order niet meer opereert. De inspectie controleert dit. Verder beraadt de IGZ zich over nadere tegen de chirurg te nemen stappen. “De betreffende specialist is een gynaecoloog van wie wij verder geen gegevens hebben”, liet de voorzitter van de NVPC weten. SP-Kamerlid Henk van Gerven wil niet dat de gynaecoloog plastische chirurgie doet. Hij zou graag zien dat de wet op dit punt wordt aangescherpt.

Lage prijzen en merkloze protheses

Van Gerven vroeg minister Ab Klink (Volksgezondheid) vorige week al om sluiting van de kliniek. Hij plaatst vraagtekens bij de lage prijzen van de kliniek om klanten te lokken en het gebruik van merkloze protheses, waardoor de herkomst van het materiaal niet te achterhalen is. Lees hier de brief van de IGZ. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top