ACTUEEL

Petitie tegen sluiting tbs-kliniek Balkbrug

De directie van tbs-kliniek Veldzicht uit Balkbrug overhandigt dinsdagmiddag samen met verontruste dorpsbewoners ruim 30.000 steunbetuigingen aan de Tweede Kamer tegen de voorgenomen sluiting van de kliniek. Veel van de ondertekenaars van de petitie vrezen aantasting van de leefbaarheid in Balkbrug en omgeving als honderden medewerkers van Veldzicht hun baan verliezen.

Dat meldden de kliniek en de gemeente Hardenberg dinsdag. De gemeente heeft alternatieven voor sluiting laten onderzoeken. Een ervan is privatisering van de instelling. Onderzoeksbureau Berenschot ziet kansen in deze mogelijkheid.

Volgens de kliniek betekent sluiten van de instelling "onnodig gesleep met tbs-patiënten". Ook zijn er zorgen over de behandeling van 'speciale gevallen'. Veldzicht behandelt namelijk als enige instelling in het land ongewenste vreemdelingen met een tbs-status. In Balkbrug zitten ook extreem vluchtgevaarlijke patiënten.

Eind maart protesteerden ruim honderd tbs'ers in het forensisch psychiatrisch centrum tegen de mogelijke sluiting van 'hun' kliniek in 2016. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top