ACTUEEL

Opnamestop in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft donderdagavond een opnamestop afgekondigd vanwege de stroomstoring die Den Bosch donderdag trof. De toevoer van elektriciteit moet tenminste 24 uur stabiel zijn, voordat het ziekenhuis weer kan opereren.

Stroom valt twee keer uit

Donderdagmiddag viel rond 15.00 uur in een groot deel van Den Bosch de stroom uit door een defecte transportkabel. In totaal kwamen 22.500 huishoudens zonder elektriciteit te zitten. Rond 17.00 uur had netwerkbedrijf Enexis het probleem verholpen en werd iedereen weer voorzien, meldde een woordvoerder van Enexis. Rond 19.00 viel de stroom echter opnieuw uit in het ziekenhuis.

Patiënteninformatie onbeschikbaar

De opnamestop geldt voor zowel de locatie het Groot Ziekengasthuis als Carolus. Op Carolus functioneerde het computersysteem niet meer, door het uitvallen van één van de noodaggregaten. Patiënteninformatie was daardoor niet beschikbaar.

Opnamestop tot en met vrijdag

De gevolgen van de storing werden donderdagavond pas duidelijk, waarna de leiding een opnamestop afkondigde voor de nacht en vrijdag. Ziekenhuispersoneel heeft de hele avond mensen benaderd die op het programma stonden om te worden geopereerd. De netwerkbeheerder onderzoekt de oorzaak van het defect aan de transportkabel.

Vaker problemen in de OK

In januari heeft het ziekenhuis ook al zes operatiekamers gesloten door de kou. Toen was de luchtbeheersing door een bevroren luchtkoker defect geraakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top