ACTUEEL

Dimence hikt tegen overname Eleos aan

Ggz-aanbieder Dimence hikt tegen de overname van de noodlijdende branchegenoot Eleos aan. Om dat de reorganisatiekosten Dimence te boven gaan, is nu ook de Lelie Zorggroep benadert, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Uit de jaarrekening over 2012 komt naar voren dat Eleos vorig jaar bijna 3,2 miljoen euro verlies heeft geleden. De reformatorische aanbieder van ggz sloot 2011 ook al af met 1,2 miljoen euro verlies. Met het oog op de continuering van de activiteiten tekenden Eleos en Dimence eind mei een intentieverklaring. Deze plannen dreigen volgens het Reformatorisch Dagblad nu te stagneren.

Welwillend

Dimence en Eleos hebben vrijdag de christelijke Lelie zorggroep uit Capelle aan den IJssel gepolst om als derde partij bij te springen. Volgens het Reformatorisch Dagblad staat de Lelie zorggroep welwillend tegenover het hulpverzoek. Volgens het RD is ook zorgverzekeraar Achmea nauw betrokken bij de reddingspoging. De meeste Eeleos-klanten zijn verzekerd bij Achmea-label ProLife. “Er is ons veel aan gelegen dat het stuk identiteitsgebonden ggz-zorg waarin Eleos voorziet, kan blijven bestaan”, aldus een woordvoerder van ProLife in het RD.

Reorganisatie

Om Eleos overeind te houden volgt binnenkort een personele reorganisatie die ten koste gaat van  zo’n honderd formatieplaatsen. Dit is ongeveer een vijfde van het totale personeelsbestand.  

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

2 juli 2013

Ik pleit voor een extra collecteronde in de kerk vanwaaruit ook een groot deel van de gedragsproblematiek is ontstaan waardoor Eleos buiten haar budget is getreden!

Top