ACTUEEL

Nieuw werkbedrijf MC Spijkenisse biedt 86 banen

De coöperatie van samenwerkende ziekenhuizen Ikazia Ziekenhuis, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis hebben de facilitaire diensten voor het Spijkenisse Medisch Centrum ondergebracht in een nieuw werkbedrijf. 86 van de 97 medewerkers van de facilitaire dienst hebben een baan aangeboden gekregen voor ten minste zes maanden.

Behoud banen

Een groot deel van hen zal na 1 januari 2014 zijn baan behouden, meldt de organisatie in een persverklaring. Het nieuwe facilitair bedrijf levert diensten op het gebied van onder meer schoonmaak, onderhoud, technische dienst, huisvesting, logistiek, receptie en gastvrijheid. Hoeveel banen het werkbedrijf na 1 januari 2014 biedt, is nog niet bekend. "Gezien het nieuwe zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum is het aantal arbeidsplaatsen nog in ontwikkeling", laat de coöperatie weten.

Het nieuwe facilitair bedrijf wordt eigendom van de coöperatie van de drie samenwerkende ziekenhuizen. De coöperatie wil middels de inrichting van het nieuwe werkbedrijf de continuïteit waarborgen en de dienstverlening efficiënter en kwalitatief beter inrichten.

Extern management

De coöperatie heeft een extern bedrijf gevraagd om haar kennis op het gebied van facilitaire dienstverlening en gastvrijheid te delen. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor het management van het nieuwe facilitair bedrijf. De perswoordvoerster wil desgevraagd niet zeggen welk bedrijf dit is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top