ACTUEEL

Ex-baas Sanquin krijgt salaris tot pensioen

Voormalig bestuursvoorzitter Theo Buunen van de landelijke bloedbank Sanquin krijgt nog tot maart 2014 salaris doorbetaald. Buunen vertrok september vorig jaar bij de organisatie, maar hij had nog zo veel vakantiedagen dat hij voorlopig salaris ontvangt.

De voormalige bestuursvoorzitter kreeg over 2012 tot 1 september 176.000 euro salaris en daar nog 25.000 euro sociale lasten en pensioenpremies bovenop. Vanaf 1 september tot eind december 2012 staat hij echter ook weer in de boeken met een beloning van 88.000 euro en 12.000 euro aan lasten en premies.

Doorbetaald

Een woordvoerder van Sanquin bevestigde dat Buunen tot zijn pensioen in 2014 wordt doorbetaald. Vakblad Medisch Contact schreef maandag over de kwestie.

SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven stellen Kamervragen aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) over de kwestie. Het duo wil onder meer weten wat Schippers ervan vindt dat Sanquin enerzijds een bezuiniging, reorganisatie en banenverlies heeft doorgevoerd, maar anderzijds "een ex-topman van 1 september 2012 tot 1 maart 2014 met vakantie kan met behoud van een enorm salaris". (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Apeldoorn

12 augustus 2013

Wanbeleid! Dat de elitaire top dit ook accepteert en dus vind dat dit verdiend is?
Denk dat ik maar stop als bloeddonor.

Anoniem

13 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 13-08-2013 09:16.

brens

19 augustus 2013

Schandalig de mensen geven bloed of plasma uit zichzelf zonder prijskaartje, het is niet de bedoeling dat iemand van de directie zichzelf verrijkt , ten koste van de donoren of personeel, ik denk dat ik maar stop met plasma geven, tot dit doorgedrongen is tot de persoon(personen ) in kwestie, en beëindigd. P3Top