ACTUEEL

Arbeidsconflict MCA Gemini Groep verhardt

De besprekingen tussen de MCA Gemini Groep en de vakbonden over de reorganisatie van het ziekenhuis zitten muurvast. FNV Abvakabo dreigt nu met een ultimatum en acties. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

De MCA Gemini Groep, met ziekenhuislocaties in Alkmaar en Den Helder, heeft de vakbonden opgeroepen om het overleg over het nieuwe sociale plan te heropenen. Abvakabo FNV voelt hier echter niets voor zolang de MCA Gemini Groep gedwongen ontslagen niet wil uitsluiten.

Niet mogelijk

Volgens de MCA Gemini Groep is dit niet mogelijk gezien het ingrijpende karakter van de reorganisatie waarmee zo’n driehonderd formatieplaatsen gemoeid zijn. “Ons streven is om alle boventallige medewerkers van werk naar werk te helpen, maar we kunnen daarbij niet garanderen dat dit ook in alle gevallen mogelijk is”, aldus de MCA Gemini Groep in een verklaring op de website. “MCA Gemini Groep wil geen afspraken maken met de bonden die niet kunnen worden nagekomen.”

Ultimatum

In plaats hiervan wil de MCA Gemini Groep iedere werknemer zes maanden begeleiden bij het vinden van een nieuwe arbeidsplaats. De leiding van de MGG heeft de bonden maandag uitgenodigd de onderhandelingen te hervatten. Wat Abvakabo FNV betreft kan hier geen sprake van zijn. “Wij gaan gewoon door met het organiseren van acties”, aldus woordvoerder Fred Seifert tegenover het Noord-Hollands Dagblad. “Wij zullen eind deze week de MGG een ultimatum stellen.’’

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top