ACTUEEL

Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen

Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen

De zorgaanbieder Vierstroom mag het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. De overname is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Vierstroom, aanbieder van onder andere thuiszorg en diverse zorgwoonvormen, en het LangeLand Ziekenhuis bieden verschillende typen zorg aan. Er is daardoor volgens de ACM geen overlap en ze concurreren niet direct met elkaar. Partijen verwijzen wel patiënten en cliënten naar elkaar. ACM heeft gekeken of dit de concurrentie zou kunnen beïnvloeden.

Voldoende ruimte

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM: “Slechts een heel laag percentage van de cliënten van Vierstroom wordt doorverwezen door een ziekenhuis. Er blijft voldoende ruimte over voor concurrenten.” Uit onderzoek van ACM blijkt dat één op de drie bewoners van Zoetermeer naar een ander ziekenhuis gaat dan het LangeLand. Het LangeLand Ziekenhuis verwees de afgelopen jaren al uitsluitend door aan Vierstroom. Tegelijkertijd blijkt dat een nieuwe concurrent van Vierstroom afgelopen jaar een aanzienlijke positie heeft weten te verwerven.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 september 2013

Hier heeft Vierstroom dus wel geld voor?

Cora Postema

1 september 2013

Volgens mij bouwt de Vierstroom hier aan 'ketenzorg'. Ik zou dat als zorgvrager heel fijn vinden. Heel mijn gezondheid in handen van de Vierstroom. Maar dan wil ik in dezelfde regio ook kunnen kiezen voor een alternatief. (voor als ik me niet moreel tot familiezorg wil verplichten bijvoorbeeld ;-))
Waar blijven de anderen?

Top