ACTUEEL

Bestuur Inspire2live stapt op na ophef

Het bestuur van de in opspraak geraakte stichting Inspire2Live is zondagavond laat opgestapt. In een verklaring zegt het bestuur af te treden vanwege alle ophef die is ontstaan en de schade die daarmee wordt aangericht aan de initiatieven van de stichting.

Het bestuur laat in een verklaring weten dat de berichtgeving geen recht doet aan de gebeurtenissen. Verder heeft het bestuur “geen behoefte aan een eindeloze discussie”. Want “die is schadelijk, niet alleen voor de betrokken stichtingen zelf, maar ook voor hun programma’s, hun verantwoordelijken en medewerkers. Daar doen wij niet aan mee”.

Slotsom

“Zonder maar op enige wijze hiermee een “schuldigverklaring” te tekenen is het bestuur van Inspire2Live tot de slotsom gekomen dat haar activiteiten en naam dermate beschadigd zijn dat van een volledig herstel op geen enkele manier meer sprake kan zijn.”

Commotie

Inspire2Live raakte in opspraak toen bekend werd dat Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal in 2010 en 2011 ruim 205.000 euro heeft gekregen. Dat was 'management fee'. Het bestuur was hiervan op de hoogte. Daarna werd bekend dat twee andere vrijwilligers tienduizenden euro's aan vergoedingen hebben ontvangen. De Telegraaf meldt dat het gaat om de eigenaar van een managementadviesbureau in Soest en een eigenaar van een bedrijf dat zich richt op financiële dienstverlening in Amersfoort. Zij deden vrijwilligerswerk, maar declareerden wel grote sommen geld bij Alpe d'HuZes.

Het uitbetalen van "vrijwilligers" leidde tot ophef omdat Alpe d'HuZes zich altijd heeft geprofileerd als organisatie die louter met onbetaalde krachten werkte om zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek te kunnen vrijmaken. Uit onderzoek van Nieuwsuur bleek verder dat Inspire2Live nauwelijks geld aan kankeronderzoek zou besteden. Het meeste ging op aan managementfees en reis- en verblijfskosten.

Bestuur

Het bestuur zegt zich te bezinnen op de positie en de toekomst van Inpire2Live. Het aftreden gebeurt ook niet per direct “omdat er niet direct een voltallig nieuw bestuur voorhanden is en er nog een flink aantal zaken af te handelen zijn”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top