ACTUEEL

GGZ WNB laat onderzoek doen na moord op patiënt

De Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) laat onderzoek doen naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van een patiënt en de betrokkenheid daarbij van een andere patiënt. Een woordvoerder heeft dat maandag gezegd.

Een 27-jarige bewoner van de psychiatrische kliniek op landgoed Vrederust meldde zich donderdag bij de politie met het verhaal dat hij iemand had vermoord en begraven in het nabijgelegen bos. Vrijdag vond de politie inderdaad een lijk in het bos. Het lichaam is hoogstwaarschijnlijk van een andere patiënt van de ggz-instelling.

Beperkte bewegingsvrijheid

De woordvoerder van de GGZ WNB zegt dat de verdachte op een gesloten afdeling van Vrederust verbleef en beperkte bewegingsvrijheid had. In overleg mocht hij de kliniek verlaten. Het slachtoffer kreeg in Halsteren een ambulante behandeling.

De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar uit het verleden toen ze op dezelfde afdeling hebben gezeten, aldus de woordvoerder. Het is niet bekend of er destijds of recent problemen zijn geweest. "We tasten volledig in het duister."

Het slachtoffer was op 10 oktober door bekenden als vermist opgegeven. Zijn identiteit is nog niet officieel vastgesteld. Het resultaat van de sectie is ook nog niet bekend.

Deelneming

De GGZ WNB is diep getroffen door de afschuwelijke gebeurtenis, staat in een verklaring. "We leven intens mee met alle betrokkenen en hebben onze deelneming betuigd aan de familie."

De 27-jarige verdachte uit Dinteloord wordt officieel beschuldigd van moord. De rechtbank in Breda bepaalde maandag dat hij nog zeker 2 weken langer blijft vastzitten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top