ACTUEEL

ONVZ zoekt opnieuw Het Beste Zorgidee

Zorgverzekeraar ONVZ vraagt het publiek opnieuw om met ideeën te komen die tot verbeteringen in de zorg kunnen leiden.

Zorgcoach

Door de wedstrijd 'Het beste zorgidee' werd vorig jaar de zorgcoach geboren. In totaal werden toen ruim vijfhonderd ideeën ingeleverd. ONVZ-bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg: “Om de zorg te verbeteren en vooral betaalbaar te houden, is het voor de zorgsector nodig constant innovatief te blijven. Er wordt behoorlijk veel gediscussieerd over stelsels, prijzen, marktwerking en administratie vanuit de overheid en deskundigen. We vragen met deze wedstrijd feedback vanuit de markt.”

Bijdrage aan zorgstelsel

De inzendingen worden beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar. “Ook de effecten moet meetbaar zijn, zodat bepaald wordt of het idee een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens wordt onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd”, aldus ONVZ.

Winnaar van Het Beste Zorgidee

De winnaar krijgt 10.000 euro. De ideeën kunnen worden ingezonden tot 1 oktober via de site hetbestezorgidee.nl. In november wordt de winnaar van Het Beste Zorgidee 2009 bekendgemaakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top