Finance

Kamer dreigt reddingsplan Vlietland te torpederen

Het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis dreigt in grote problemen te komen als de Tweede Kamer een reddingsplan voor het ziekenhuis torpedeert. Een meerderheid van de Kamer wil de overname van het Vlietland door zorgverzekeraar DSW verbieden. Dit meldt het AD.

DSW heeft samen met enkele regionale zorgpartijen en het personeel van het ziekenhuis een holding opgericht om het noodlijdende Vlietland te redden. Net zoals zoveel ziekenhuizen, heeft ook het Schiedamse ziekenhuis te weinig geld voor bijvoorbeeld investeringen in nieuwe apparatuur.

De Tweede Kamer wil echter niet dat zorgverzekeraars eigenaar worden van ziekenhuizen. ,,Zorgverzekeraars horen juist voor hun klanten te bemiddelen voor de beste zorg tegen de beste prijs,’’ zegt VVD-Kamerlid Edith Schippers. ,,Wanneer een verzekeraar ook eigenaar is van een ziekenhuis, hebben ze een dubbele pet op. Verzekeraars hebben dan ineens een financieel belang om hun klanten naar hun eigen ziekenhuis te verwijzen. Dat is niet noodzakelijk het beste voor een patiënt.’’

Onlangs berichtte het ziekenhuis alvast met de verbouwing van het pand te beginnen, terwijl het op zoek was naar een fusiepartner, omdat het zelf de hoge investeringskosten niet kan ophoesten. De verbouwing is noodzakelijk, omdat, de schaal van het ziekenhuis is nu te klein is om in de toekomst op zelfstandige basis goede en hoogwaardige zorg te blijven bieden.
Lees verder in het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top