ACTUEEL

Tamiflu op recept gratis voorhanden

Tamiflu is waarschijnlijk vanaf volgende week gratis verkrijgbaar op recept bij apotheken. De apothekerskoepel KNMP verwacht dat minister Ab Klink van VWS de virusremmer tegen Mexicaanse griep volgende week langs apotheken gaat verspreiden.

Verspreiding Tamiflu

Een woordvoerder van de minister bevestigt dat er plannen zijn om zo snel mogelijk een deel van de voorraad Tamiflu te verspreiden, zodat patiënten met een recept van de huisarts of de GGD het kunnen krijgen. Wanneer en hoeveel middelen naar de apotheken gaan is nog niet duidelijk, daar wordt nog over gesproken.

Kosten afhankelijk van verwijzer

Nu is Tamiflu met een recept van de GGD gratis, maar met een recept van de huisarts kost het enkele tientjes. “Het aantal griepgevallen is nu zo aan het stijgen, dat de GGD's het binnenkort niet meer aankunnen. Dan kom je in de rare situatie dat iemand die door de GGD wordt geholpen niets hoeft te betalen, maar als de GGD diegene doorverwijst naar de huisarts wegens drukte, wel'', aldus een woordvoerder van de KNMP maandag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. Hij acht het zeer waarschijnlijk dat Klink het middel, waarvan hij ongeveer vijf miljoen kuren in voorraad heeft, gaat verspreiden. “Als er de komende dagen geen enkel geval van de Mexicaanse griep meer voorkomt, doet hij het niet. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top