ACTUEEL

Zijlstra en Gosselink treden af bij KNGF

Bestuursleden Eke Zijlstra en Harry Gosselink zijn afgetreden als voorzitter en bestuurder bij de beroepsvereniging van fysiotherapeuten KNGF. Ze namen hun besluit gisteren uit onvrede met het beleid dat enkele nieuwe bestuursleden voorstaan.

Zijlstra en Gosselink zijn in december 2011 in functie getreden bij de KNGF. Hun bestuur kwam afgelopen maanden onder vuur te liggen. Het lukte niet om de leden mee te krijgen met de voorgestelde modernisering van de vereniging. De leden vonden dat ze te weinig inspraak zouden krijgen. Bovendien waren de leden het niet eens met de koers van het bestuur. Zo deed de KNGF te weinig tegen de hoge administratieve lasten die onder meer verzekeraars de fysiotherapeuten zouden opleggen.

Afgelopen maand hield de KNGF bestuursverkiezingen. Het vorige bestuur had drie kandidaten naar voren geschoven, maar die verloren het van drie onafhankelijke kandidaten. Die hadden zich via een 'honderd leden initiatief' naar voren geschoven. Het betreft Kitty Bouten, Henk Jansen en Arjen van Zon. De uitdagers staan een geheel andere koers van de vereniging voor. Zijlstra en Gosselink achten het nu 'ongeloofwaardig' als zij die andere koers zouden moeten verdedigen. (Daan Marselis)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top