ACTUEEL

CIZ schrapt 300 banen

Bij de tien regionale vestingen van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) verdwijnen komend jaar ongeveer 300 fulltime banen. Het gaat vooral om management- en administratieve functies. In het najaar worden ook bezuinigingen op het hoofdkantoor aangekondigd. Er werken nu 1000 mensen fulltime bij het CIZ. In totaal blijven er ongeveer 700 fulltime banen over.

De reorganisatie heeft te maken met de hervorming van de langdurige zorg. Vanaf 2015 beoordelen gemeenten, artsen en wijkverpleegkundigen de meeste aanvragen voor zorg en ondersteuning. Alleen voor intensieve en permanente zorg is nog een onafhankelijke indicatie van het CIZ nodig.

Persoonlijk contact

Het CIZ gaat deze indicatiestelling anders inrichten. Nu wordt nog de helft van de indicatiebesluiten genomen zonder rechtstreeks contact met een indicatiedeskundige. Vanaf 2015 is er altijd persoonlijk contact tussen het CIZ en een aanvrager. Naast vier kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Zwolle komen er acht nieuwe locaties voor spreekuren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

13 augustus 2014

Een ingrijpende reorganisatie. Het CIZ zou zich gaan "beperken" tot indicaties voor intensieve en permanente zorg. Ik neem aan dat in deze ook altijd een erkende zorgverlener (BIG gekwalificeerd?) betrokken is. Want indiceren zonder deskundige diagnosticering en know how over de mogelijkheden tot passende zorgverlening is slechts van bureaucratische betekenis. Maar daaraan zal gedacht zijn.

Top