ACTUEEL

Inspectie legt dwangsom op voor late jaarrekening

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat zeventien zorginstellingen een dwangsom opleggen voor het te laat inleveren van het jaarverslag. De instellingen kunnen de boete alleen ontlopen als ze binnen twee weken alsnog hun jaarverslag inleveren.

Handhaving wet

Het is dit jaar voor het eerst dat de inspectie maatschappelijke tijdige inlevering van jaardocument handhaaft. Op grond van de Wet toelating zorginstellingen (WTZI) zijn zorginstellingen verplicht om het Jaardocument maatschappelijke verantwoording jaarlijks voor 1 juni aan te leveren bij het CIBG. Instellingen die hun jaarverslag niet of volledig hebben aangeleverd krijgen een boete van duizend euro per week, oplopend tot maximaal tienduizend euro.

De instellingen die nu een boete boven het hoofd hangt zijn vooral kleine aanbieders in de thuiszorg. Daarnaast zijn er nog enkele grote aanbieders, waaronder bijvoorbeeld Orbis MC, die vanwege hun precaire financiële situatie respijt hebben gekregen de inspectie. Ruim 750 zorginstellingen hebben het jaardocument 2008 op het tijd aangeleverd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top