ACTUEEL

Mantelzorg staat centraal in Zorgverbeteraarsprijs 2009

In de Zorgverbeteraarsprijs die Agis jaarlijks uitreikt, staat dit jaar de mantelzorg centraal. De prijs gaat naar een zorgverlener of mantelzorger met een vernieuwend mantelzorginitiatief. Agis reikt de prijs, 25 duizend euro,  uit op 10 november 2009. Ideeën aandragen kan tot 20 september.

Stimulren innovaties

De Zorgverbeteraarsprijs is bedoeld om innovaties en verbeteringen in de zorg te stimuleren. Uit onderzoek van Mezzo blijkt dat één op de acht werknemers een baan combineert met langdurige zorg voor bijvoorbeeld een gehandicapt kind. Naar verwachting neemt dit aantal verder toe. Daarom zijn vernieuwende initiatieven om de mantelzorgers te ondersteunen, om een goede balans te vinden tussen zorg en werk, hard nodig volgens Mezzo.

Jury verdeelt prijzen

Een vakkundige jury kiest uit de inzendingen vijf nominaties. Alle vijf genomineerden ontvangen op 10 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg, elk 500 euro. De winnaar wordt op deze dag zelf door de aanwezige mantelzorgers gekozen en ontvangt nog eens 25.000 euro. De procedure vindt u hier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top