ACTUEEL

Kamer debatteert toch over Sionsberg

De Tweede Kamer debatteert komende week toch over het openhouden van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dat meldt het Friesch Dagblad. Renske Leijten (SP) wil minister Schippers dan nog eens wijzen op het belang van het behoud van het ziekenhuis voor de regio. Leijten: "Ik vind dat Dokkum een ziekenhuis verdient en dat er serieus naar de plannen voor een doorstart moet worden gekeken."

Vorige week werd De Sionsberg failliet verklaard. Vervolgens deden het CDA en de SP een gezamenlijke aanvraag voor een debat, maar dat kreeg onvoldoende steun. Nu bespreekt de Kamer het onderwerp op woensdag 10 december alsnog.

Verzekeraars

Minister Schippers ziet voor zichzelf overigens geen taak als het gaat om de toekomst van het ziekenhuis. Het is volgens haar aan de zorgverzekeraars om te regelen dat de patiënten in de regio Dokkum goede zorg houden. De minister ziet voor zichzelf alleen een rol weggelegd als het niet meer mogelijk zou zijn om binnen 45 minuten spoedeisende hulp of acute verloskunde te leveren. Maar die zorg levert De Sionsberg al sinds 2011 niet meer. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

r. m. dalmijn

3 december 2014

Misschien dat partijen en Minister dan ook even aandacht willen besteden aan hun eigen rol in het creƫren van de Monocultuur Friesland. Aan de ene zijde ongeveer alle intramurale zorgverleners (exclusief de kwetsbare kleintjes) en aan de andere kant Achmea, De Friesland (90% van de schade!!!, hoezo mededinging?) en de Rabobank ( in een krachtige dubbelrol vanwege de financiering van zorgverleners). Dit dossier is het trieste dieptepunt van niet betrokken volksvertegenwoordigers resulterend, als voorspeld is , in het wegsaneren van bereikbare zorg voor de participerende samenleving. We zijn dan wel stemvee , maar wel met een geheugen.

Top