ACTUEEL

Parnassia neemt Riagg Rijnmond over

De Parnassia Groep neemt het failliet verklaarde Riagg Rijnmond over. Ze neemt de helft van de medewerkers over en zorgt voor continuïteit van zorg aan de patiënten. Hierdoor kan het grootste deel van de zorg worden voortgezet. Dat heeft de Parnassia Groep bekend gemaakt.

Riagg Rijnmond wordt in tweeën gedeeld. In de instelling werkten tweehonderd mensen voor 6700 patiënten. Riagg Rijnmond heeft meerdere locaties, in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Rotterdam gaat onder Parnassia vallen, Schiedam en Vlaardingen gaan naar GGZ Delftland. 

Inzet

Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep, ziet het al een maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit. “Dit vraagt in zeer korte tijd veel inzet van collega's in onze organisatie. Hierbij is een duidelijke voorkeur om dit gezamenlijk te blijven doen met andere betrokken instanties, zoals het Erasmus MC, GGZ Delfland, Yulius en de gemeente Rotterdam.” 

Op dit moment inventariseert Parnassia Groep de zorgbehoefte van de patiënten en de behandeling die geboden kan worden. De behandelingen worden voortgezet vanuit de bestaande locatie en zoveel mogelijk bij dezelfde behandelaar. 

Parnassia heeft recent een fusie aangekondigd met het Rotterdamse Antes. Parnassia is nu al de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Nederland met een omzet van 592 miljoen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top