Tech

Psychologen en psychiaters krijgen inzicht in uitkomsten

Vrijgevestigde psychologen en psychiaters krijgen inzicht in de uitkomsten van hun behandeling. InfinitCare en VCD Healthcare hebben hiertoe een systeem ontwikkeld waarbinnen de psychologen en psychiaters informatie kunnen invoeren over zorg en declaraties.

Uiteindelijk zijn vrijgevestigde psychologen en psychiaters verplicht om deze informatie aan te leveren aan de Stichting Benchmark GGZ (SBG). Per 1 juli wordt dit al gefaciliteerd via de SAM Aanlevermodule van InfinitCare en softwareontwikkelaar VCD Healthcare.

In de SAM Aanlevermodule worden de Diagnose Behandel Combinatie-gegevens (DBC) gekoppeld aan gegevens over de voortgang van de behandeling, de zogeheten Routine Outcome Monitoring-gegevens (ROM). Samen worden de gegevenssoorten aan de SBG-geleverd.

Gebruikers van Online DBC - het EPD van VCD - krijgen hierdoor maandelijks inzicht in de bereikte behandeleffecten van hun patiënten. Dit inzicht helpt vrijgevestigde psychologen en psychiaters te leren van hun zorgeffecten. Dit draagt bij aan een verbetering van de behandelpraktijk. 

"Het betreft hier een samenwerking die wij zijn aangegaan om onze relaties optimaal te kunnen ondersteunen", zegt Paul Pieters, Productmanager Online-DBC, over de samenwerking. "InfinitCare is een partner met jarenlange ervaring in de SBG-aanlevering, met de SAM Aanlevermodule kunnen we onze relaties ontzorgen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top