ACTUEEL

Overlast VUmc door gesprongen waterleiding

Een gesprongen waterleiding in Amsterdam-Zuid zorgt dinsdagochtend voor veel overlast bij het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. Zo'n twintig patiënten van het ziekenhuis worden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie omdat de stroom is uitgevallen op de etage waar ze verblijven.

De kelder van het VUmc is ondergelopen. Uit voorzorg is de electriciteit in het hoofdgebouw van het ziekenhuis afgesloten. Volgens RTL Nieuws liggen hierdoor zeker 400 patiënten in het donker. De website van het VUmc was tijdelijk niet bereikbaar.

Op Twitter meldt het ziekenhuis dat alle acute afdelingen zijn gesloten. Ook de polikliniek is dicht. Een woordvoerder zegt dat operaties voorlopig niet plaatsvinden. Het operatieprogramma was nog niet opgestart toen de waterleiding sprong. Patiënten lopen geen gevaar'', aldus de zegsman. Op de onderste verdieping van het ziekenhuis bevinden zich technische installaties en machines.

Door de breuk in de waterleiding op de Amstelveenseweg, bij de Van der Boechorstraat in Amsterdam-Zuid, is de openbare weg veranderd in een snelstromende rivier. Diverse straten staan blank en ook de onderste verdieping van het ziekenhuis is ondergelopen. De brandweer is er inmiddels wel in geslaagd om het lek weer te dichten.

Overlast ring

De breuk zorgt bovendien voor overlast op de ringweg A10. "De afrit S108 is vanwege de wateroverlast afgesloten" meldt de VerkeerInformatieDienst (VID). "Door de afsluiting staat op de buitenring van de A10 een file voor knooppunt de Nieuwe Meer. Hoelang de afsluiting nog gaat duren is niet bekend." (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top