ACTUEEL

Buurtzorg neemt minder werk van TSN over

Buurtzorg Nederland neemt minder werk over van het wankelende thuiszorgbedrijf TSN dan eerder gedacht. Waarschijnlijk kunnen zeker 1500 thuiszorgers overstappen. In het ,,meest optimale scenario'' worden het 4000 mensen. Die moeten voor 8000 tot 18.000 cliënten gaan zorgen.

Buurtzorg-directeur Jos de Blok heeft dat dinsdag gezegd. Hij zegt dat er nog niets is ondertekend en dat de meeste gemeenten dinsdag de knoop doorhakken. Eerder wilde Buurtzorg ongeveer 7500 medewerkers en circa 30.000 cliënten overnemen.

Gemeenten moeten voor woensdag besluiten of ze kiezen voor Buurtzorg, of dat een ander de thuiszorg moet gaan uitvoeren. Utrecht is de grootste gemeente die het bod van De Blok heeft afgewezen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

24 februari 2016

Beter als Buurtzorg 'klein(-er)' begint. Zitten niet te wachten op een nieuwe monopolist. Andere medewerkers en cliënten huishoudelijke hulp naar andere bestaande aanbieders > met z'n allen strijden voor een fatsoenlijk uurloon en voor een fatsoenlijk aantal uren. Geen transitievergoedingen > 6 miljoen euro is 240.000 uren huishoudelijke hulp á 25 euro per uur!

Wanne van Dorst

24 februari 2016

Met 15.000 werknemers, grootste werkgever in de verpleging, en Stichting Buurtzorg die garant staat voor 20 miljoen verlies voor Familiehulp wordt Buurtzorg inmiddels 'too big to fail'. Opletten mensen!

Top