Finance

Medewerkers Aveant demonstreren voor rechtbank

Ruim tweehonderd medewerkers van de Utrechtse thuiszorgorganisatie Aveant hebben donderdag op het plein voor de rechtbank in Utrecht gedemonstreerd voor het behoud van hun baan en hun salaris. De medewerkers lieten zwarte ballonnen op en droegen de thuiszorg ten grave. SP-Kamerlid Renske Leijten hield een toespraak.

1600 banen op de tocht

In de rechtbank diende het kort geding dat Aveant had aangespannen tegen de gemeente Utrecht. De gemeente Utrecht sloot Aveant uit van de aanbesteding, omdat hun inschrijving niet aan de eisen zou voldoen. Daarmee staan de banen van Aveant-medewerkers op de tocht. Aveant heeft in de gemeente Utrecht 1600 personeelsleden aan het werk die 85 procent van de thuiszorg in Utrecht voor hun rekening nemen.

Ongewilde fout door onduidelijk formulier

Aveant wil de gemeente via de rechter dwingen om de thuiszorgorganisatie alsnog te laten meedoen in de aanbestedingen voor huishoudelijke hulp. De inschrijving van Aveant werd ongeldig verklaard. Dit komt volgens een procedurefout, liet Aveant eerder weten. Volgens de advocaat heeft de gemeente een volstrekt onwerkbaar digitaal formulier rondgestuurd waardoor Aveant ongewild de fout is ingegaan. Hij benadrukte dat het onwenselijk is dat Aveant niet meer meedoet, want veel van haar werknemers hebben een persoonlijke band opgebouwd met hun klanten.

Regels van de gemeente

De gemeente stelt echter dat uit de dagvaarding al blijkt dat Aveant niet aan de eisen van de gemeente wil voldoen. De gemeente moet zich aan regels houden en daardoor valt de organisatie buiten de boot. De gemeente Utrecht gaf ook aan dat zij haar best zal doen voor de werkneemsters. De gemeente garandeerde daarnaast dat de thuiszorg in Utrecht geen enkel gevaar loopt. Op 20 november doet de rechter uitspraak in het kort geding. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top