ACTUEEL

Programma GezondVeluwe trapt af met ouderenzorg

Zorgaanbieders, gemeenten, zorgverzekeraars en cliëntenorganisaties in de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde gaan samenwerken om de zorg voor 150.000 inwoners te verbeteren. Zij starten het programma GezondVeluwe.

Dat hebben de betrokken partijen op 9 juni bekend gemaakt. De initiatiefnemers van het programma GezondVeluwe zijn het ziekenhuis St. Jansdal, de huisartsencoöperatie Medicamus en de Zorggroep Noordwest Veluwe. Adviesbureau Raedelijn, de Regionale Ondersteunings Structuur voor Midden-Nederland, geeft advies en verzorgt het programmamanagement.

Op 17 mei jl. hebben bestuurders van gemeenten, ziekenhuis, huisartsencoöperatie, apothekers, fysiotherapie, VVT-organisaties, cliëntenorganisaties en zorgverzekeraar Zilveren Kruis de aftrap gegeven.

Ouderenzorg

De samenwerking gaat van start met een programma voor ouderenzorg. Dat is een vervolg op het ketenzorgprogramma van Medicamus dat in 2015 is afgerond. Gemeenten en zorgorganisaties gaan de komende jaren in de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Zeewolde multidisciplinair samenwerken in lokale ouderenteams en zij gaan het digitaal communicatieplatform OZOverbindzorg implementeren. Ook wordt gestart met een preventieproject gericht op robuuste ouderen dat zich richt op het behoud van de gezondheid van de vitale ouderen, samen met welzijnsinstellingen, met informele zorg en burgerinitiatieven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top