ACTUEEL

Minder kinderen naar speciaal onderwijs

Het aantal leerlingen in het speciaal basisonderwijs is vorig schooljaar met 3600 gedaald. Ook in het voortgezet speciaal onderwijs is een daling zichtbaar, van bijna 1250 kinderen. Steeds meer van die kinderen gaan naar een gewone school.

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft dat woensdag bekendgemaakt. "Het gaat om kinderen die op deze manier vaker in de buurt naar school kunnen, gewoon lopend in plaats van met een busje. Om kinderen die na schooltijd nog even met hun klasgenoten kunnen voetballen."

Volgens Dekker blijft voor sommige kinderen speciaal onderwijs de beste plek. Hij is wel blij dat "scholen, ouders, samenwerkingsverbanden en docenten samen goed hebben gekeken naar wat deze kinderen wel kunnen, naar hoe ze met de juiste hulp toch mee kunnen doen op school.''

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Sandra Holscher

25 juni 2016

Kinderen gaan naar het regulier vanwege geld en budget, niet omdat dit het beste is voor het kind! Sander Dekker kan roepen wat hij wil maar het geeft een heel vertekend beeld. Er zijn inmiddels 1000enden thuiszitters en die lijst is alleen maar gegroeid sinds de invoering van het Passend Onderwijs. Dus men kan wel blij roepen maar er zijn veel kinderen de dupe van dit knellend wurgsysteem.

Top