Vastgoed

Driezorg ziet af van nieuwbouwplannen Hof van Blom

Het is Driezorg niet gelukt om de financiering voor de Hof van Blom rond te krijgen. Daarom zijn zowel de herbouw van kleinschalig wonen voor dementerende ouderen en zelfstandige zorgwoningen als de nieuwbouw van de baan. De grond en bebouwing in Hattem, in eigendom van Driezorg, worden verkocht.

Analyses van de zorgbehoefte in Hattem wezen erop dat er overcapaciteit zou ontstaan als Driezorg zijn plannen zou doorzetten. “Het blijkt dat collega zorgaanbieder Hanzeheerd niet alleen lichte zorg, maar ook zware zorg biedt. Daarbij zien we een trend dat het aantal indicaties, afgegeven door het Centrum Indicatie Zorg (CIZ) voor zorg met verblijf afneemt en dat ouderen langer thuis blijven wonen. Ook is er geen toezegging van het Zorgkantoor voor de vergoeding van zorgplaatsen”, zo laat de organisatie weten.

“We betreuren het dat we geen positiever bericht hebben over de Hof van Blom voor alle mensen die hierop zitten te wachten en waar toezeggingen aan zijn gedaan”, zegt Janita Gorte (directeur-bestuurder bij Driezorg). "De zorgwereld verandert en Driezorg moet mee veranderen en realistisch zijn. We moeten niet bouwen voor leegstand. Dat is niet financieel verantwoord."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top