Finance

St Jansdal sluit behandelcentrum Salem

Het ziekenhuis St Jansdal sluit per 1 juli Salem, een behandelcentrum voor patiënten met chronische longaandoeningen. Het besluit is een gevolg van bezuinigingen.

Tot voor kort heeft het St Jansdal met meerdere partijen gesproken over overname van de geboden zorg bij Salem in Ermelo, maar dit heeft nergens toe geleid. Het ziekenhuis start nu een traject om te proberen het gebouw te verhuren aan één hoofdhuurder, meldt het St Jansdal in een persverklaring. "Het is dus wel degelijk denkbaar dat een eerstelijns therapeutische instelling het gebouw gaat huren. Er zijn instellingen die kansen zien."

Het besluit om Salem te sluiten, heeft gevolgen voor medewerkers en patiënten. Met betrekking tot de medewerkers is het officiële traject gestart. De huidige behandeltrajecten van patiënten zullen worden afgebouwd. De betrokken patiënten zijn hierover geïnformeerd. Wanneer de medisch specialist van het ziekenhuis oordeelt dat een patiënt een vervolgbehandeling nodig heeft op het gebied van long- of oncologische revalidatie, zal de patiënt doorverwezen worden naar de screeningsfunctionaris, die patiënten adviseert waar zij het beste terecht kunnen.

Emotie

De raad van bestuur stelt in de persverklaring te beseffen dat de beslissing om Salem te sluiten veel emotie oproept bij medewerkers en patiënten. "Het was echter noodzakelijk om hiertoe over te gaan. Al is het ziekenhuis nog zo overtuigd van de noodzaak, het blijft heel pijnlijk om te stoppen met iets waar we altijd heel trots op zijn geweest." Het besluit is ingegeven door financiële motieven. Het St Jansdal zit midden in een reorganisatie. Ook wil het ziekenhuis zich meer toeleggen op complexere zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top