Finance

VUmc in het rood door investeringen

Het universitair medisch centrum VUmc in Amsterdam heeft voor het tweede achtereenvolgende verlies geleden. In 2015 ging het om bijna 6 miljoen euro. VUmc schrijft de verliezen toe aan bovengemiddelde investeringen, zo meldt RTL Z.

Het VUmc investeerde onder meer in een elektronisch patiëntendossier en de bouw van het Imaging Centrum. Volgens woordvoerder Jan Hol komen de verliezen dan ook niet als een verrassing. Bezuinigingen moeten ervoor zorgen dat het VUmc vanaf dit jaar weer winst draait. Het ziekenhuis bezuinigt onder meer op inkoop en tijdelijke contracten, en door efficiënter te werken.

UMC's

Van de acht academische ziekenhuizen in Nederland is het VUmc de enige die met verlies draait, blijkt uit onderzoek van RTL Z. De andere zeven boekten vorig jaar winsten die variëren van bijna 8 miljoen bij UMC Groningen tot ruim 62 miljoen euro bij het Rotterdamse ErasmusMC.

Fusie

De Autoriteit Consument en Markt heeft onlangs toestemming gegeven voor de fusie tussen VUmc en het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). Volgens VUmc verzwakken de miljoenenverliezen de onderhandelingspositie in de fusieonderhandelingen met het AMC niet, aldus RTL Z.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

19 juli 2016

Verlies wordt misschien ook veroorzaakt door een onervaren bestuursvoorzitter .....?

Top