Finance

Oplichters geven zich uit voor SVB-medewerkers

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft meldingen ontvangen van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) die thuis zijn bezocht door mensen die zich voordoen als medewerkers van de SVB. Zij proberen budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken.

Dit meldt Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb.

Ook zeggen budgethouders telefonisch te zijn benaderd met het verzoek persoonlijke gegevens door te geven. Maar de SVB zal nooit om inloggegevens van het portaal Mijn PGB vragen aan budgethouders. De SVB voert huisbezoeken alleen onder speciale voorwaarden uit, die te vinden zijn op de website van de SVB.

Per Saldo adviseert mensen die twijfelen aan de bedoelingen van een beller of bezoeker om contact op te nemen met de SVB. Wanneer de bezoeker of beller niet bij de SVB blijkt te werken, kan de budgethouder melding maken van vermoedelijke fraude. Het fraudeteam is per e-mail te bereiken via fraudemeldingpgb@svb.nl.

---

Op 4 oktober 2016 organiseren Skipr en Emerce de derde e-Health Convention. Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention, een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. Koop nu uw kaarten >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top