HRM

Medewerkers Tangenborgh in actie voor minder werkdruk

Medewerkers en cliënten van verpleeghuis de Bleerinck van zorginstelling Tangenborgh voeren vandaag actie voor "menselijke en waardige verpleeghuiszorg". Ze willen een goede cao en meer collega’s om de "torenhoge werkdruk" te verminderen.

Dit meldt vakbond FNV.

De bond voert actie samen met het personeel en de cliëntenraad. Er staat een tent in kerstsfeer op het parkeerterrein van de Bleerinck waar naast oliebollen, warme chocomel en live muziek ook vooral aandacht zal zijn voor de verhalen van de cliënten en medewerkers. Om 13 uur zullen de beide leden van de raad van bestuur aanwezig om hun kant van het verhaal toe te lichten en met de aanwezigen in gesprek te gaan.

Werkdruk

Volgens de vakbond wordt in de nieuwe cao voor de verpleeghuizen en de thuiszorg, die in oktober is afgesloten, niets gedaan aan de werkdruk. De FNV heeft daarom niet getekend. Volgens de bond worden medewerkers behandeld als "werkvee". Ze moeten drie vakantiedagen inleveren en nog flexibeler inzetbaar zijn dan voorheen. Het verbod op gebroken diensten is bovendien geschrapt. Daardoor kunnen medewerkers worden gedwongen om meerdere keren per dag terug te komen naar hun werk.

Volgens FNV is er niets geregeld over een minimale personele bezetting. Staatssecretaris Van Rijn kwam vorige week met een ‘bezettingsnorm’. Daarin stond volgens de vakbond geen enkele concrete stap tot verbetering. Van Rijn doet in zijn notitie geen uitspraak over de verhouding van het aantal medewerkers op het aantal bewoners van verpleeghuizen. De staatssecretaris vindt het niet zinnig om een richtlijn te noemen omdat hij krapte op de arbeidsmarkt verwacht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top