ACTUEEL

Diabeter wint Value-Based Health Care Prize 2017

Diabeter heeft de Value-Based Health Care Prize 2017 gewonnen. De kliniek voor diabetes type 1 kreeg de prijs uit handen van de grondlegger van de waarde-gedreven zorg, de Amerikaanse professor Michael Porter.

Dertien genomineerde initiatieven streden dit jaar om de award voor waarde-gedreven zorg. Een internationale jury van beoordeelde de initiatieven beoordeelde op het toepassen van de diverse dimensies binnen het concept value based healthcare.

Diabeter won de prijs door multidisciplinaire zorg voor patiënten met diabetes type 1 op basis van voor de patiënt relevante uitkomsten. “Deze aanpak samen met de nadruk op self-care zorgt voor verbeterde patiënt uitkomsten en lagere zorgkosten. Diabeter is een voorbeeld van excellente VBHC-implementatie en is een inspiratie voor de VBHC-ontwikkeling binnen de zorg in Nederland en Europa”, aldus de organisatie.

Excellence

Naast de VBHC Prize werden drie initiatieven beloond met VBHC Excellence Awards. Het project 'Desired care during the last phase of life', een samenwerkingsverband van onder meer Netwerk Palliatieve Zorg en het Zuyderland ziekenhuis won deze prijs op het gebied van Patiënt-uitkomsten.

Ziekenhuisorganisatie Santeon won de prijs voor Samenwerking en het project 'Virtual asthma clinic for children' van het Radboudumc won de prijs voor Kosteneffectiviteit.

De Schön Klinik werd dit jaar geprezen als bron van inspiratie voor de VBHC community en ontving de European Inspiration Award 2017.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top