HRM

Savant Zorg richt wonen met zorg en service efficiënter in

Savant Zorg in Helmond wil de ondersteunende facilitaire functies in de woonzorglocaties en het hoofdkantoor van Savant Zorg in Helmond anders gaan inrichten. De stap is volgens Savant nodig om kwalitatief goede en kostendekkende diensten aan de zelfstandig wonende cliënten te kunnen blijven bieden.

“Om aan de behoeften van cliënten te blijven voldoen en een kwalitatief product kostendekkend aan te kunnen bieden, zonder de tarieven voor cliënten te verhogen, zijn we genoodzaakt om efficiënter te gaan werken”, zegt bestuurder Peter Bosselaar. “Dit betekent dat functies gaan vervallen of een andere invulling krijgen. Met de beoogde reorganisatie blijft wonen met zorg en service toekomstbestendig.”

De herinrichting heeft weinig gevolgen voor cliënten, laat Savant weten. “De cliënt kan gebruik blijven maken van zorg- en servicediensten zoals maaltijden, alarmeringsservice, 24-uurszorg en de ontmoetingsruimte”, aldus Bosselaar. “De personele invulling zal echter anders zijn.”

De reorganisatie raakt 38 formatie-eenheden. Een deel van de betrokken werknemers zal op een andere functie binnen de organisatie aan de slag gaan, een ander deel wacht ontslag. Volgens een woordvoerster kan Savant pas eind augustus definitief duidelijkheid geven over de personele gevolgen.     

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top