ACTUEEL

Netwerkorganisatie Integrale Vroeghulp krijgt doorstart

De netwerkorganisatie Integrale Vroeghulp (IVH) krijgt een doorstart. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op haar website.

IVH richt zich op het zo vroeg mogelijk signaleren en begeleiden van kinderen met een dreigende ontwikkelingsachterstand door een beperking of een chronische ziekte. Hierdoor komen kinderen eerder en beter op de juiste plek, waardoor problemen en kosten kunnen worden voorkomen. De netwerken van IVH bestaan uit professionals uit verschillende disciplines die samen met de ouders op zoek gaan naar de beste oplossing voor het kind. 

Integrale hulp

De doorstart van IVH is een initiatief van MEE.NL, Nji, VNG, NVG, NCJ, en de oudervertegenwoordiging. Zij gaan zich gezamenlijk inzetten voor "een goede hernieuwde inbedding" van IGZ. De landelijk coördinatie komt bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) te liggen. "We moeten meer dan ooit de krachten bundelen om het belang van integrale hulp aan het jonge kind te bevorderen", schrijft VNG. "Het betreft namelijk een specifieke kennis die ouders nodig hebben in de meest kwetsbare fase van het leven van hun jonge kind."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top