ACTUEEL

Herstelhotel Weert wint Hersteleuroprijs 2017

Het Herstelhotel Weert, een gezamenlijk initiatief van het Zelfregiecentrum Weert en ggz-aanbieder Vincent van Gogh, heeft de VGZ-hersteleuroprijs ter waarde van 25.000 euro gewonnen. Het Herstelhotel wordt gerund door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers en is er voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten.

Zorgverzekeraar VGZ en Mind LP hebben de Hersteleuro uitgereikt aan vier initiatieven die het herstel van patiënten uit de geestelijke gezondheidszorg (ggz) bespoedigen. Dit zijn initiatieven op het gebied van ervaringsdeskundigheid en herstelondersteuning die vaak niet in aanmerking komen voor financiering vanuit een reguliere financieringsbron. Het Herstelhotel Weer is één van de vier organisaties die positief bijdragen aan het op de kaart zetten van herstel en herstelondersteunende zorg in de ggz.

In het Herstelhotel kunnen mensen terecht met ggz-problematiek die tot rust moeten komen. Een paar dagen elders verblijven en hulp ontvangen waardoor alledaagse levensvragen niet uitmonden in een crisis en opname binnen een psychiatrische afdeling. Het Herstelhotel wordt gerund door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers, hulpverleners vanuit de ggz zijn er wanneer dit nodig is.

Afbouwen van bedden

De start van het Herstelhotel en de inzet van ervaringsdeskundigen passen volgens ggz-aanbieder Vincent van Gogh in de landelijke trend van het afbouwen van bedden in ggz-instellingen, en het opbouwen van meer hulp en ondersteuning in de leefomgeving van mensen. Het Zelfregiecentrum Weert/Venlo en Vincent van Gogh realiseren dit door mogelijkheden te bieden op het gebied van zorg in de leefomgeving van mensen en het opbouwen van een netwerk en betekenisvolle activiteiten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top