HRM

Medewerkers Thebe melden misstanden

In de tehuizen van zorgorganisatie Thebe in Breda vinden "grove misstanden" plaats, ontstaan door een "chronisch personeelstekort" en de inzet van flexwerkers en uitzendkrachten. Dit meldt FNV Zorg & Welzijn op basis van meldingen van medewerkers. Thebe zegt zich "totaal niet'' te herkennen in het beeld dat door de vakbond wordt geschetst.

Volgens de bond komt het voor dat bewoners dagen in hun eigen ontlasting liggen omdat bedden niet worden verschoond. Ook zouden collega's vaak weken achter elkaar zes dagen moeten werken omdat er niet genoeg mensen zijn. Naast de roosterproblemen zouden overuren niet of onvoldoende uitbetaald worden. Volgens FNV is er door de misstanden en hoge werkdruk een massale leegloop van personeel. Dat hangt ook samen met een angstcultuur die er binnen Thebe zou zijn.

Zwartboek

Volgens de bond zijn de wantoestanden bij Thebe, waar zo'n 4 duizend medewerkers in dienst zijn, afgelopen zomer al aangekaart bij de directie. "Maar daar wordt niets mee gedaan", zegt een woordvoerster. Daarom maken de medewerkers woensdag een zwartboek met meer dan driehonderd misstanden openbaar. De problemen zijn volgens FNV exemplarisch voor heel de sector.

Thebe zegt zich niet te herkennen in het beeld dat FNV schetst. Volgens de organisatie wordt de hoge werkdruk veroorzaakt door de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg. "We doen ons uiterste best om oplossingen te zoeken waarmee we de goede zorg aan cliënten voort kunnen zetten en de werkdruk voor onze medewerkers zoveel mogelijk kunnen verlichten", aldus Thebe. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs

1 november 2017

Waar is de Centrale Cliƫntenraad? Ik neem aan dat als dit waar is er reeds meerdere signalen vanuit deze medezeggenschapsraad naar de bestuurder zijn gegaan?

R. M. Dalmijn

1 november 2017

Je kunt niet meer willen dan je waar kunt maken. Dus dit gedeelte van de dienstverlening afstoten.
Wij gaan de niveaus 2 nog missen. Met veel dank aan regelgevers.

Top