Vastgoed

Medewerkers Noordwest Ziekenhuisgroep willen eigen zonnepark

Medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep willen op locatie De Dogger in Den Helder een zonnepark te realiseren. Het zonnepark moet stroom opwekken voor de ziekenhuisorganisatie. Hiermee zou het stroomverbruik van het ziekenhuis volledig worden verduurzaamd.

Locatie de Dogger is in eerste instantie door Noordwest Ziekenhuisgroep gekocht voor de bouw van een nieuw ziekenhuis, maar dat bleek niet haalbaar. Ook is het niet gelukt de grond te verkopen.  Medewerkers krijgen nu de gelegenheid om te investeren in het zonne-energieproject. De ziekenhuisorganisatie zelf investeert niet en wordt ook geen eigenaar. De mogelijkheid voor participatie door omwonenden wordt nog onderzocht. ShareNRG verzorgt het ontwikkelproces namens de initiatiefnemers.

De grond wordt strak van het ziekenhuis gehuurd. Het zonnepark moet per jaar 6,4 Gigawattuur) aan duurzame stroom produceren, vergelijkbaar met energie voor 2200 huishoudens. Noordwest Ziekenhuisgroep neemt de stroom af.

Voor de realisatie van dit project is de benodigde omgevingsvergunning inmiddels aangevraagd. Realisatie staat gepland voor eerste en tweede kwartaal 2019. Het park moet vanaf juni 2019 stroom gaan leveren.

De plannen sluiten ook aan bij de ambitie van de gemeente Den Helder om in 2040 energieneutraal te zijn. De gemeente wees in 2015 De Dogger al als kansrijke locatie aan en staat positief tegenover deze ontwikkeling. Met zonnepark De Dogger zou 25 procent van de gemeentelijke doelstelling voor zonneparken worden vervuld.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top