ACTUEEL

Minder dan helft van toiletten in de zorg zijn schoon

De hygiëne van toiletten in de gezondheidszorg is het afgelopen jaar flink verbeterd. Toch bleek maar 44 procent van de onderzochte wc’s echt schoon. De schoonste toiletten zijn te vinden in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

Dat blijkt uit de jaarlijkse toilettenanalyse van het vakblad Service Management. Vorig jaar scoorde de zorg nog maar 30 procent schone wc’s.

Alrijne

De meest vervuilde plekken zijn de zitting, de spoelknoppen, de kranen en de deurklink aan de binnenkant. Damestoiletten (53 procent goed) zijn een stuk frisser dan heren-wc’s (35 procent). Positieve uitschieter zijn de toiletten van het Alrijne Ziekenhuis. Daar is maar één bacteriekolonie aangetroffen. De toiletten worden daar per dag vijf keer schoongemaakt.

Horeca

Toiletten in ziekenhuizen en bij dokterspraktijken eindigden hoog. Het onderzoek richtte zich ook op andere sectoren. Alleen de horeca scoorde net zo goed als de zorg. Openbare gebouwen als gemeentehuizen, bibliotheken en stations scoorden 35 procent schoon. De warenhuizen en bouwmarkten sluiten de rij met 28 procent schoon.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top