ACTUEEL

ESHPM benoemt Severens tot decaan

Hans Severens is met ingang van 1 januari benoemd als decaan van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgt in deze functie Werner Brouwer op, die na zes jaar de rol van decaan ESHPM overdraagt.

Severens (1963) is sinds 2009 hoogleraar evaluatie in de gezondheidszorg bij ESHPM, voorheen het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG). Severens studeerde beleid en beheer in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor zijn aanstelling bij de EUR was hij gedurende acht jaar hoogleraar MTA in Maastricht. Zijn onderzoeksactiviteiten richten zich op de economische evaluatie van medische technologie, als deel van klinische trials of als zelfstandige modelleringsstudies. Naast zijn functie bij ESHPM is Severens tot het einde van dit jaar ook vicevoorzitter van de Gezondheidsraad.

ESHPM is er van overtuigd in de persoon van Hans Severens een uitstekende opvolger te hebben gevonden van Brouwer, die als hoogleraar gezondheidseconomie aan ESHPM verbonden zal blijven. Onder leiding van Severens zal ESHPM de komende periode verder werken aan de uitbouw van haar reputatie en positie, in binnen- en buitenland, op het terrein van onderwijs en onderzoek.

hans-severens

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top